Talajok és ültető közegek

talajok   •   ültető közegek   •   termesztő közegek

Minden kertészeti eredmény záloga a minőségi termesztő közeg!

 

A SIKER TALAJA

Termesztőközegek az Ön termelésének biztonságáért.

 

A Patzer üzem Sinntal-Jossa-ban az 1960-as évek közepén. Akkoriban a tőzeg egyenesen vasúton érkezett az üzem területére . A földkeverékek, különböző alapanyagokból készülnek.

 

NÉGY HOZZÁÉRTŐ PARTNER – FÉL ÉVSZÁZADA SZÖVETSÉGBEN

 

Az Einheitserde Üzemi Szövetség 50 éve egyet jelent a csúcsminőségű ültetőközegekkel.
Összesen több mint 100000 m² felületen, valamint a legmodernebb számítógép által ellenőrzött gépsorokon állítja elő a négy német üzem (Einheitserde- und Humuswerke Gebr. Patzer, Einheitserdewerk Uetersen W. Tantau, Einheitserdewerk Blaster és Einheitserdewerk Hameln A. Stangenberg) fő- és speciális, valamint külön a vevők által igényelt minőségi földjeit.
A termesztőközeg-keverékek vezető laboratóriumokkal és a praktizáló kertészekkel összhangban kerülnek kidolgozásra annak érdekében, hogy a felmerülő igényeket teljeséggel kielégítsék. A szigorú belső, valamint külső minőségellenőrzés, mely utóbbit a független Koldingeni Talajvizsgálati Intézet, valamint a Weihenstephani Szakfőiskola végez, biztosítja a folyamatos és kifogástalan minőséget.
Az üzemek Németország teljes területén elszórtan helyezkednek el. Mindez kiváló logisztikai hálózat kialakítását teszi lehetővé, minek következtében a túlnyomórészt tehergépjárművel történő szállítás felgyorsul.

 

Nálunk minden növényhez megtalálja a megfelelő földet!
A termesztés sikere garantált!

 


A MÁRKA: EINHEITSERDE

 

EGY KIS TÖRTÉNELEM
Johann Tantau 1909-ben megalapítja faiskoláját a Hamburg melletti Tornesch-ben. 1936-ban bekövetkező halála után fia Werner veszi át az üzem vezetését. 1949-ben engedélyt szerez, növényházi növények számára – agyagból, tőzegből és ásványi tápsókból – készülő földkeverékek ipari méretű előállítására. Egy elhagyatott területen beindul az Einheitserde-egységföldek gyártása.

DÍSZNÖVÉNYKERTÉSZBŐL EGYSÉGFÖLD SPECIALISTA
Paul Blaster 1939-ben megszerzi kertészmesteri végzettségét és a háború után dísznövényeket termeszt. Prof. Dr. Anton Fruhstorfer egyik előadásán megismerkedik az akkor még a szakma által komolytalannak tartott védjegyzett egységföldekkel. Saját pozitív tapasztalataira alapozva, valamint a Fröndenbergi agyag minőségét kihasználva 1949-ben maga is megkezdi saját egységföldjeinek előállítását. 10 évvel később a Blaster cég közreműködésével megalakul az Einheitserde Üzemi Szövetség.

 

 

HAGYOMÁNY ÉS HALADÁS

 

AZ EGYIK LEGRÉGEBBI FÖLDSZÁLLÍTÓ

 


A Patzer cég 1911-es Gangloff-i megalapítása óta gyártja tű- és normál lombföldből, valamint erdei talajból földkeverékeit. A II. világháború viszontagságai után, az 1953-ban Sinntal-Jossa-ban, Gebr. Patzer KG néven folyatta ezen tevékenységét. 1955-ben már az új telephelyen, megkezdődik a Prof. Dr. Anton Fruhstorfer által szabadalmaztatott egységföld gyártása. Ebből az alap receptből az idők során számos fő- és speciális-keverék született, melyek egy része mind a mai napig gyártásban van.

A JÖVŐRE FELKÉSZÜLVE
Napjainkban az Einheitserde cégcsoport 6 telephellyel rendelkezik, Németországban és külföldön egyaránt. Saját tulajdonú nyersanyagnyerő területek, elosztó-hálózat, valamint a Wismarban működő raktár- és előkészítő üzem teszi az Einheitserde - Werkverband e. V.-t a minőségi földkeverékek egyik piacvezetőjévé.MINŐSÉG EGÉSZEN A KEZDETEKTŐL

 

A nyersanyagokat szigorú minőségi ellenőrzéseknek vetjük alá – pl.: csírázási teszt, kínai kellel

Szöveg a jobb oldalon a vetőládás kép mellett:

NYERSANYAGOK ELLENŐRZÉSE
Minden beérkező alapanyagot szigorú és mindenre kiterjedő minőségellenőrzésnek vetünk alá.

A kitermelés, szállítás, tárolás során többször, valamint a gyártás, készterméktárolás és végül maga a felhasználás alatt is ellenőrizzük termékeink minőségét, amit speciális laborok által végzett tesztek egészítenek ki.

Lent a képek alatt, balról jobbra:
Jó fizikai tulajdonságokkal rendelkező felláptőzeg

Különböző alapanyagokból felépülő minőségi közegek

Modern kitermelési technológia a minőség megőrzésére

 

A TERMELÉS


Üzemeinkben a modern technika garantálja az egyenletesen magas minőségű keverékek folyamatos előállítását. Négy elkötelezett partnercég, mintegy 100000 m2 összfelületen, a legmodernebb számítógép által ellenőrzött gépsorokon állítja elő az Ön igényeit kielégítő egyöntetű minőségű, professzionális földkeverékeket. Évtizedekre visszanyúló tapasztalatunk tesz minket az Ön megbízható beszállítójává.

SZAKTANÁCSADÁS
Minden ügyfelünk számára ingyenes szaktanácsadást biztosítunk, mely magában foglalja a tápoldat, az öntözővíz és a talaj vizsgálatát, valamint a földkeverék adott kultúrához igazítását, ezáltal növelve a termelés biztonságát, valamint a végtermék minőségét.
Ingyenes szolgáltatásunkkal növelheti termesztésének sikerét!


 

MINŐSÉG AZ ÖN SIKERÉÉRT


Az Einheitserde egységföldek minőségi termékek. Mindez a - nagyrészt az Einheitserde cég számára fejlesztett - kifogástalan alapanyagoknak: a legjobb saját kitermelésből származó montmorillonit-agyagnak, ellenőrzött minőségű felláptőzegnek, jó humusznak és műtrágyának, valamint az optimális keverési eljárásnak köszönhető. Cégünk a nyers- illetve adalékanyagok keverékét minden esetben a kívánt földtípushoz és az igény szerinti kultúrához alakítja. Az így előállított keverékek egyöntetűek, kiváló minőségűek.

 

ALAPOS ELLENŐRZÉS
A kiváló minőség biztosítása érdekében az alapanyagokat a kitermelés, szállítás, tárolás során többször ellenőrizzük. Ugyanakkor a minőség-ellenőrzés a gyártás, a készterméktárolás és maga a felhasználás alatt is folyik, amit további állami szervek által végzett tesztek egészítenek ki. Cégünk a visszakereshetőség érdekében minden keverékből mintákat tárol, melyeket időről időre bevizsgáltat.
Ennek a többszintű ellenőrzési folyamatnak köszönhetően termékeink elnyerték a RAL Minőségi Védjegyét, mely garancia a termelés biztonságára és jövedelmezőségére.

 

AGYAG – LEGJOBB MINŐSÉG, SAJÁT KITERMELÉSBŐL
A saját kitermelésnek köszönhetően magasabb minőség érhető el. A szóban forgó agyag magas montmorillonit-tartalmú, ezáltal magas pufferkapacitású. Ez a fajta rétegszilikát a nagy felületnek és duzzadóképességnek köszönhetően kiemelkedően magas kationcserélő-kapacitással rendelkezik, jó tápanyagmegkötő képességű, mely tápanyagokat a későbbiek során le is képes adni. Kedvező még alacsony karbonát és magas nyomelem-tartalma is. Szerkezetileg stabil és nagy előnye még, hogy nem raktározódik a cserép alsó rétegeiben.

TŐZEG – TÖBBSZÖRÖSEN ELLENŐRZÖTT, KIVÁLÓ IMPORTTŐZEG
Az Einheitserde termékeiben felhasznált tőzeg túlnyomórészt Észtországból származik, ahol az állandó beszerzés biztosított. Rostálás után 0-30, 10-30, 0-10 mm-es frakcióban kerülnek előkészítésre. A behajózást követően alaposan gyommentesítik, majd ellenőrzik a fizikai és kémiai tulajdonságait, végül csírázási- és gyomosodási teszteknek vetik alá. A minőséget a termelési eljárások is biztosítják, mivel azok oly módon kerültek kifejlesztésre, hogy a kinyert tőzeg a lehető legtovább megtartsa szerkezetét. A szemcseméret beállítását nem aprítással, hanem rostálással végzik. A bekeverést igény szerint az agyag felaprítása előtt,vagy után végzik.

 

 

TERMÉKVÁLASZÉKUNK

•    Einheitserde Typ 0 alapföld
Ha a termelő a tápanyagot saját maga kívánja hozzáadni.
Agyag, fehértőzeg 0-30 mm, pH: 5,9

•    Einheitserde Typ VM szaporítóföld
Sóérzékeny növények magvetéséhez, tűzdeléséhez, gyökereztetéséhez.
Agyag, fehértőzeg 0-10 mm, perlit, 1 kg vízoldékony műtrágya, pH: 5,9

•    Einheitserde Typ P tűzdelőföld
Sóérzékeny növények vetéséhez, tűzdeléséhez, cserepezéséhez.
Agyag, fehértőzeg 0-10 mm, 1,5 kg vízoldékony műtrágya, pH: 5,9

•    Einheitserde Typ T cserepezőföld
Tápanyagigényes növények cserepezéséhez.
Agyag, rostált fehértőzeg 0-10mm, 0-30 mm, 3,0 kg vízoldékony műtrágya, pH: 5,9

•    Einheitserde Typ ED73
Közepesen sóérzékeny növények cserepezéséhez.
Agyag, fehértőzeg 0-30 mm, 1 kg vízoldékony műtrágya, 2 kg Gepac lassú lebomlású műtrágya, pH: 5,9

•    Einheitserde Kék Hortenziaföld
Kék virágú hortenziák cserepezéséhez.
Agyag, fehértőzeg 0-10 mm, rostált fehértőzeg 10-30 mm, Alumínium-szulfát, 1 kg vízoldékony műtrágya + nyomelemek, extra vas, pH: 4,2

•    Einheitserde Hortenziaföld
Piros, rózsaszín és fehér virágú hortenziák cserepezéséhez. Az ED73 + Optifer jelzésű Surfiniafölddel egyező egységföld.
Agyag, fehértőzeg  0-10 mm, rostált fehértőzeg  10-30 mm, 3 kg vízoldékony műtrágya+ nyomelemek, extra vas, pH: 5,2-6,2

•    Einheitserde Mikulásvirágföld
Euphorbia-félék cserepezéséhez.
Agyag, fehértőzeg  0-30 mm, rostált fehértőzeg  10-30 mm, + Nátruim-molybdenát 1 kg vízoldékony műtrágya, 1 kg Gepac lassú lebomlású műtrágya, pH: 5,9

•    Einheitserde Primulaföld
Primula cserepezéséhez.
Agyag, fehértőzeg 0-30 mm, 1 kg vízoldékony műtrágya, 2 kg Gepac lassú lebomlású műtrágya + nyomelemek + extra vas, pH: 5,5-6,5

•    Einheitserde Primulaföld Plus
A Primulaföld alternatívája.
1 kg vízoldékony-, 2 kg Osmocote Exakt 5-6M high K műtrágyával keverve, pH: 5,9

•    Einheitserde Ciklámenföld
Ciklámen cserepezéséhez.
Agyag, fehértőzeg  10-30 mm, kéreghumusz, 1 kg vízoldékony műtrágya, 1 kg Gepac lassú lebomlású műtrágya, pH: 6,4

•    EinheitserdeTyp GS 90
Zárt rendszerekhez, árasztásos öntözéshez, folyadékfilm-öntözéshez. Magas pufferkapacitással.
Agyag, rostált fehértőzeg 10-30mm, kókuszrost, 1 kg vízoldékony műtrágya, 1kg Gepac lassú lebomlású műtrágya, pH: 5,9
Hasonló lazább szerkezetű keverék még a GS 90L típus, kevesebb agyaggal, valamint kéreghumusszal és perlittel dúsítva.

Szöveg a jobb oldalon:

A TERMÉSZETES AGYAG ELŐNYEI

•    Elraktározza a felesleges tápanyagokat, majd fokozatosan leadja azokat, ezáltal véd a talaj hirtelen elsózódása ellen.
•    Gátolja a tápanyagok gyors kimosódását, véd a tápanyaghiánytól
•    Jelentős mennyiségű vizet raktároz, mely gátolja a túl gyors kiszáradást
•    Értékes nyomelemekkel látja el a növényt, így védelmet nyújt a hiánybetegségek ellen
•    Erősebb gyökeresedést tesz lehetővé. A növények így ellenállóbbak lesznek az időjárási viszontagságokkal szemben.
•    Kompaktabb, stabilabb növekedést segít elő, tartósabbá téve a növényeket.FÖLDIGÉNY-TÁBLÁZAT

A SZÜKSÉGES FÖLDMENNYISÉG KISZÁMÍTÁSÁHOZ, CSERÉPMÉRET SZERINT

Cserépméret
Øcm    Cserepezhető növények száma / 70liter*
5    1080
6    620
7    422
8    295
9    208
10    140
11    115
12    84
13    70
14    56
15    48
16    35
17    28
18    23
19    20
20    18
* Az adatok átlagos értékeket adnak meg, melyek a dugványok gyökérlabdájának mérete vagy a cserepezőgép beállításai miatt a valóságban a fent leírtaktól eltérhetnek.


   
EUROHUM Faaprítékkal dúsított termesztőközegek

MEGÚJULÓ ALAPANYAGOKBÓL
Az Eurohum termékeknél a faapríték tartalom nagyságrendileg 30 V/V % (térfogatszázalék). Az alkalmazott lágyfaféleségeket speciálisan kezeljük. Ezzel a módszerrel csökkentjük a tárolás és felhasználás alatt bekövetkező mikrobális lebontás mértékét (N-megkötés). Ezáltal nincs szükség a tápoldatozás módosítására.

A FAAPRÍTÉK FELHASZNÁLÁSÁNAK ELŐNYEI, SAJÁT TAPASZTALATAINK SZERINT
A talaj vízelvezető-képessége javul, csökken a túlöntözhetőség. Serkenti a gyökérképződést, ezáltal a gyökerek egészségesebbek lesznek. A keverékben lévő fa növeli kapilláris teret (kapillaritást), ezáltal elősegíti a víz magasabbra emelését.
Mindezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően az Eurohum keverékek kiváltképp alkalmasak ár-apály rendszerrel öntözött kultúrákhoz. Csökkentik a felhasznált tőzeg mennyiségét, így kímélik a környezetet.

Alkalmazott vízoldékony műtrágya = 14:16:18 + nyomelemek
Gepac LZD (lassú lebomlású műtrágya) = 20:10:15:3 + nyomelemek

Szöveg a lap jobb oldalán:

EUROHUM TERMÉKEK

EUROHUM TONSUBSTRAT 1+1
Közepes szerkezetű keverék, tűzdeléshez és cserepezéshez.
Fehértőzeg, agyag, farost, 1 kg vízoldékony műtrágya, 1 kg Gepac lassú lebomlású műtrágya, pH 5,8

EUROHUM TONSUBSTRAT LKS
Közepes szerkezetű csökkentett agyagtartalmú keverék, tűzdeléshez és cserepezéshez.
Fehértőzeg, agyag, farost, homok, 1 kg vízoldékony műtrágya, 1 kg Gepac lassú lebomlású műtrágya, pH 5,8

EUROHUM TONSUBSTRAT CRH
Durva és stabil szerkezetű, jó vízelvezető képességű keverék faiskolai és konténeres növények cserepezéséhez.
Fehértőzeg, agyag, farost, kéreghumusz,  1 kg vízoldékony műtrágya, 1 kg Gepac lassú lebomlású műtrágya, pH 5,8

EUROHUM ACE
Laza szerkezetű alacsony pH-jú keverék, Erica-félék, Azáleák és Kaméliák cserepezéséhez.
Fehértőzeg, agyag, farost, perlit, 1 kg vízoldékony műtrágya, extra nyomelek, pH 4,5

EUROHUM PUR
Alapanyagok saját üzemi keverékek előállításához.
Használja szolgáltatásunkat: megvizsgáljuk saját komposztját, majd személyre szóló keverési javaslattal keressük fel. Kívánság szerint szállítjuk az igényelt agyaggal, vagy tőzeggel kevert farostot. pH 5,0

A lap alján:
    
GEPAC LZD
25-kg-Zsák
elérhető

Lassú lebomlású műtrágya 20+10+15+3
Granulált, könnyen adagolható, könnyen szórható

Faiskolai konténerek, évelő konténerek, táj- és kertépítészeti növényfelületek, gyepfelületek, növényházak, szobai növények, ideális műtrágyája. Minden fő tápanyaggal és nyomelemmel ellátott 1-2 mm-es granulált lassú lebomlású műtrágya. A feltáródás mértéke függ a talaj mikrobális aktivitásától, nedvességtartalmától és hőmérsékletétől. Már alacsonyabb hőmérsékleti értékek mellett is hozzáférhető.
Hatástartam: 8-12 hét. Könnyen akár a konténer tetejére szórva is adagolható.
Javasolt adagolás cserepes/konténeres termesztésnél, osmocote felhasználása nélkül:
1. évben 2 g/l, 2. évben 1-3 g/l.
Felszíni alkalmazásnál: 50-100 g/m2

FŐBB TÁPANYAGOK:
20% N-össztartalom, ebből 15% lassan lebomló formában
10% P2O5 semleges-ammoncitrát oldékony, ebből 4% vízoldékony foszfát
15% K2O vízoldékony kálium-oxid
  3% MgO magnéziumoxid
        + Nyomelemekszöveg és cím a lap bal oldalán:

STATOHUM Tőzeg alapú termesztőközegek

RENDELKEZÉSÜNKRE ÁLL A KIVÁLÓ TŐZEG.
A Statohum tőzeg alapú földjeinknél túlnyomórészt fekete-tőzeget használunk fel, melyet durva szerkezetű fehér tőzeggel keverünk. Ezek a keverékek különösen magas rosttartalmukról ismertek. Az eltérő típusokhoz még perlitet, kéreghumuszt, illetve kvarchomokot is keverünk. Ezáltal kimagaslóan stabil, jó szerkezetű földkeverékeket kapunk.

RENDELKEZÉSÜNKRE ÁLLNAK A MEGFELELŐ MŰTRÁGYÁK.
A földekhez speciálisan kifejlesztett vízoldékony műtrágyát adunk, mely ballasztanyagoktól mentes és csak elhanyagolható mértékben növeli a talaj sókoncentrációját. Hosszú távú trágyázáshoz a már említett tápsót egy az ED 73-as keveréknél már bizonyított, 20-10-15 tápanyagtartalmú lassú lebomlású műtrágyával kombináljuk.

GARANTÁLJUK AZ EGYÖNTETŰ MINŐSÉGET    
Természetesen ezen termékeinknél is az Einheitserde egységföldeknél már ismertetett minőségi előírásokat követjük, mely garantálja keverékeink egységességét.

Szöveg a lap jobb oldalán:

STATOHUM TERMÉKEK

STATOHUM 1 – SZAPORÍTÓFÖLD    
Sóérzékeny növények vetéséhez, tűzdeléséhez, cserepezéséhez.
Fekete- és fehér tőzeg, 1,5 kg  vízoldékony műtrágya, pH 5,8

STATOHUM 2 – CSEREPEZŐFÖLD    
Tápanyagigényes dísznövények, balkon és virágágyi növények cserepezéséhez.
Fekete- és fehér tőzeg, 3,0 kg vízoldékony műtrágya, pH 5,8

STATOHUM - SZAPORÍTÓFÖLD
Finom szerkezetű, könnyen szitálható keverék tálcás, vagy apró cserepes szaporító-rendszerekhez.
Fekete- és fehér tőzeg, 1,0 kg vízoldékony műtrágya, pH 5,8

STATOHUM - TÁPKOCKAFÖLD
Könnyen szitálható és tömöríthető, tápkocka-készítéshez kifejlesztett speciális keverék.
Fekete- és fehér tőzeg, 1,0 kg vízoldékony műtrágya, pH 6,0

STATOHUM – BIO TÁPKOCKAFÖLD
Az ökológiai gazdálkodás követelményeink megfelelő, tápkocka-készítéshez kifejlesztett speciális keverék.
Fekete- és fehér tőzeg, szerves trágyával kevert komposzt, pH 6,0

STATOHUM – BIO CSEREPEZŐFÖLD
Fűszer- és dísznövények, valamint évelők ökológiai gazdálkodással való neveléséhez alkalmas földkeverék.
Ásványi trágyától mentes, szerves trágyával dúsított komposztból, 15% agyagtartalommal, pH 6,0


Az oldal alján balra:

GEPAC BALTIC
Fehér tőzeg alapú,
Univerzális baltikumi keverékek.

GB1 Tőzegkeverék:
Általános cserepezőföld, balkon és virágágyi növények részére:
Közepes szerkezet (0-20 mm), pH 5,9  fehér / fekete tőzeg, +1 kg / m³ NPK 14-16-18

GB4 Agyagos tőzegkeverék:
Általános cserepezőföld, balkon és virágágyi növények részére:
Közepes szerkezet (0-20 mm), pH 5,9  fehér / fekete tőzeg, +45 kg / m³ granulált agyag, + 1,5 kg / m³ NPK 14-16-18.

KISZERLÉSI EGYSÉGEK    db / raklap
Zsák                       70 liter    42
Bála                      250 liter    18
Jumbo bála*          4 m3    1
  * méretek: kb. hossz: 1,00 m x szélesség: 1,20 m x magasság: 2,00 m


Az oldal alján jobbra:

FLORBEST KERTI-TŐZEG
Ültetéshez és talajtakaráshoz egyaránt ideális

Válogatott fehér tőzeg, jó szerkezeti stabilitással (H2-H5), eltérő frakciókban.
Így a hobby kertésztől a nagybani termelőig mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb típust és kiszerelést.

KISZERELÉSI EGYSÉGEK    
Mini-Bála (00-40)    30 liter
Zsák (00-40)    70 liter
Bála*    150 liter
Bála*    250 liter
Jumbo Bála*    6,0 m3
* különböző frakciók: 00-40 mm, 00-10 mm, 10-30 mmBotanikai név    Magyar név    Sóérzékenység    Végleges cserepezőföld
Argyranthemum frutescens    fátyola aszparágusz    g    ET, ED, SpB, EUT, LKS
Asteriscus maritimus    aranytallérvirág    m    EP, ST 1, E1, ED, EUT, SpB
Bambus    bambusz    g    Bambuserde, B+S, LKS, Kübelpflanzenerde
Begonia elatior    Elatior begónia    e    EP, E1, LKS, GSL
Begonia semperflo.    mindignyíló-, kerti begónia    e    EP, ST1, LKS, SpB
Brachycome    ausztrálszázszorszép    m    EP, ST1, GS, Surfinia, SpB
Buxus    bukszus    m    EP, ED, SpB, B+S
Chrysanthemum indicum    krizantém    g    ED, ET, LKS, GS,
Cyclamen + Minicyclamen    ciklámen    m    E1,ET, CRH, GSL, Ciklámenföld
Dahlia    dália    m    ET, ED, SpB, EUT
Dipladenia    dipladenia    e    GSL
Euphourbia pulch.    mikulásvirág    m    GSL, Mikulásvirágföld
Filicinophyta        e / m    ST1, ET, GSL, SpB, B+S
Fuchsia hibridek    fukszia    m    ED, GS, ET, SpB
Gentiana    encián    e    Encián speciális keverék
Gerbera jamesonii    gerbera    m    CRH, GLS
Helleborus    hunyor    e    ET, GSL
Hydrangea kék    hortenzia    m    Hortenziaföld kék
Hydrangea piros, rózsaszín, fehér    hortenzia    m    Hortenziaföld piros, ED Ph
Impatiens Neu Guinea Hybr.    Új-Guineai Impatiens    e/m    ST1, EP, EUT, GS, SpB
Nemesia        m    EP, GS, SpB, LKS, ED pH
Orchidea (Phalaen., Paph.)    orchideák    e    Orchideaföld
Oesteospremum    cseppecske    m    ET, ED, GS, SpB, LKS, ED pH
Pelargonium    muskátli    m/g    ED, ET, EUT, GS, SpB, LKS
Petunia    petúnia    m    EP, EUT, ST2, GS, SpB
Plumbago indica    rózsás ólomgyökér    m    ED, ET, EUT, SpB
Primula obconica    primula / szobai kankalin    e/m    EP, EUT, GS, Primulaföld, SpB
Primula vulgaris    primula / szártalan kankalin    m    EP, Prrimulaföld, Primulaföld Plus
Ranunculus Hybr.    boglárka hibridek    m    EP, SpB, LKS, ET
Rosa (cserepes)    rózsa    m    E1, ET, GS, B+S
Scaevola aemula    legyezővirág    g    ET, Surfiniaföld, GS, ET, SpB
Surfinia    futópetúnia    g    ED, ET, EUT, ED pH
Sutera / Bacopa    bakopa    m    EP, GS, SpB, LKS, ED pH
Verbena    vasfű    m    ET, ED, SpB, LKS, ED pH
Viola Wittrock.-Hybr.    kerti árvácska    m    PT,  EP,ET, SpB, Primulaföld, LKS
            EP,, LKS SpB
napraforgó        m    E1, LKS, Kübelpflanzenerde, SpB
nagy cserepesek        m    Kübelpflanzenerde, Spezalsubstrat
szobai cserepesek        m    VMJ9, TR, ST1
faiskolai csemeték        m / g    ST2, CRH, LKS, EUS, B+S
faiskolai konténeres növények        m    EP, LKS, Évelőföld, B+S, SpB
cserjék/ fűfélék            ST1, PT, TR
zöldség palánták        e    ST 1, PT, TR
lombbal díszítő növények        m    CRH, GSL, SpB, B+S

RÖVIDÍTÉSEK
B+S    Faiskolai és évelőföld    LKS    Eurohum LKS    ED    Einheitserde ED73    PT    Statohum tápkockaföld
SpB    Speciális virágágyi föld    CRH    Eurohum CRH    GS    Einheitserde GS 90    e    Sóérzékeny
E1    Einheitserde 1+1    ED pH    ED73 pH Vas/Surfínia    ST1    Statohum 1    m    Közepesen sóérzékeny
GSL    Einheitserde GS 90L    EP    Einheitserde P    ST2    Statohum 2    g    Nem sóérzékeny
EUT    Eurohum Ton 1+1    ET    Einheitserde T    TR    Statohum szaporítóföld

 

 

Kérje ajánlatunkat Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. , vagy az alábbi telefonszámok valamelyikén: +36 30 680 54 20  +36 23 375 094

 

 

 Cím: 2030 Érd, Napvirág utca 4/2.
Tel./Fax: +36 23 375 094
Mobil: +36 30 948 3695